WIJZIGINGEN

Op deze pagina vindt u alle wijzigingen, die aangebracht zijn op deze site.

18 maart 2024
Tekstuele verbeteringen. Met dank aan de heer D. van Dijk.
25 februari 2023
De bewoners/eigenaarslijst van Leeuwenburg in Maarssen aangepast.
Met dank aan de heer J.W. Gunning.
29 november 2022
115 foto's en afbeeldingen toegevoegd: Abcoude (1), Oud Amelisweerd (1), Beek en Hoff te Loenen (7), Beresteijn te Maarssen (3), Bolenstein (1), Brugzicht te Vreeland (4), Cammingha te Bunnik (1), Cromwijck (2), Endelhoven (1), Groenewoude te Woudenberg (1), Hardenbroek (1), Heuvelsoord te Maarssen (1), Hofwerk (1), Heemstede II te Houten (2), Oud-Wulven te Houten (2), Huis Ter Meer te Maarssen (3), Huis te Vleuten (2), Kasteel Kronenburg (14), Peerlenburgh (1), Huis te Loenen (1), Loenersloot (6), Nieuwerhoek (6), Nijenrode (1), Nijeveld (1), Ter Borch te Odijk (2), Oldenhoff (1), Oudaen te Breukelen (1), Ouderhoek (3), Oud-Over (4), Over-Holland (3), Vuylcoop te Schalkwijk (1), Slotzigt (6), Sluysoort (2), Leeuwenburg (10), 't Veldhoen (1). Sterreschans (1), Batestein te Vianen (1), Op de Bol in Vianen (1), Vechtvliet (5), Vredenhoff (3), Vreedenoord te Breukelen (2) en Zwaanwijck (4).
Beresteijn en Heuvelsoord te Maarssen-Dorp en Oldenhoff te Abcoude toegevoegd. Tevens de tekst van Dortmont aangepast.
22 november 2022
De informatie uitgebreid van Nieuw-Amelisweerd. Met dank aan de heer F. van Rooiien.
30 januari 2022
De informatie aangepast van Grimmestein en Voorbroek bij Baarn.
20 mei 2021
Informatie aangepast van Ruygenhoff, Vegthoven, kasteel Woerden I en Leeuwesteyn te Utrecht.
10 mei 2021
Nieuw toegevoegd is Beek en Vecht te Loenen a/d Vecht en Elsenburg te Utrecht.
Informatie is aangepast van Kickestein, Nieuwerhoek, Oud-Over, Ouderhoek, Roserust, alle te Loenen a/d Vecht; Bereveld, Over-Holland, Rupelmonde en Vredenhoff, alle vier te Nieuwersluis; Hofwerk, Queekhoven en Vechtvliet, alle drie te Breukelen en Huis ten Bosch en Otterspoor te Maarssen.
1 mei 2021
Informatie aangepast van Kasteel Duurstede, kasteel Oud-Wulven te Houten, Lindenhoff te Baambrugge en Ouderhoek te Nieuwersluis.
17 april 2021
Informatie aangepast van: Annenhof, De Boomgaard, Cruydenborch, Daalwijk, Elsenburg, Endelhoef, Gansenhoef, Goudestein, Huis ten Bosch, Kattenburg, Luxemburg, Huis ter Meer, Oostwaard, Vechtenstein en Vechtwensch, alle te Maarssen, Zuylenveld te Oud-Zuilen, Boomrijk en Oudaen, beide te Breukelen, Driehoven en Kronenburg, beide te Loenen en Middenhoek en Nieuwerhoek, beide te Nieuwersluis.
11 april 2021
Informatie aangepast van: Annenhof, De Boomgaard, Elsenburg, Daalwijk, Endelhoef, Goudestein, Huis ten Bosch en Huis ter Meer, alle te Maarssen en Zuylenveld te Oud-Zuilen.
22 maart 2021
Informatie aangepast van: Beek en Hoff te Loenen, Beek en Hoff te Abcoude, Vreedenoord te Breukelen Koppelrust te Abcoude, Groenewoude te Woudenberg en Nieuw-Amelisweerd te Bunnik.
17 foto's toegevoegd: theekoepel van Herman de Manhuis te Benschop (1), Huis te Vliet in Lopikerkapel (3), Laanzicht te Lopik (4), Snellenburg te Benschop (8) en Ter Heul te Lopik (1).
10 maart 2021
Nieuw toegevoegd: Birkhoven te Amersfoort en Veldheim te Zeist.
68 foto's en afbeeldingen toegevoegd: Beukbergen te Huis ter Heide (1), Birkhoven te Amersfoort (1), Dijnselburg te Huis Ter Heide (1), Goudestein te Maarssen (1), Leeuwendijk te Loenen (10), Loenersloot (1), Nijenrode te Breukelen (1), Prins Hendriksoord te Den Deolder (14), Rhijnlust in Utrecht (10), Schoonoord te Baarn (3), Slot te Maarssen (Huis ter Meer) (1), Stoutenburg te Leusden (10), Vechtoever te Maarssen (12), Veldheim te Zeist (1) en Weerestein te Nieuwersluis (1).
Met o.a. dank aan de heer J. Leemburg.
3 maart 2021
68 foto's en afbeeldingen toegevoegd: Beverweerd te Werkhoven (1), Blokhoven te Honswijk (1), Blommesteyn te Schalkwijk (1), Cromwijck te Maarssen (6), Drakestein te Lage Vuursche (6), Duurstede (1), Dartheide te Leersum (10), Ewijckshoeve te Den Dolder (9), La Forêt te Doorn (2), Goudestein te Maarssen (1), Grijpestein te Tull en 't Waal (3), Gunterstein te Breukelen (12), Hardenbroek te Cothen (10), Kronenburg te Loenen a/d Vecht (1), Huis ter Meer te Maarssen (1), kasteel Schalkwijk I te Schalkwijk (1), het Slot te Jaarsveld (1), Solitude te Maarssen (1), Vechtvliet te Breukelen (1), Weerdesteyn te Langbroek (3) en Wickenburgh in 't Goy (5).
19 februari 2021
51 foto's en afbeeldingen toegevoegd: De Beukenhorst te Driebergen (2), De Binckhorst te Soest (2), Compostel te Utrecht (1), Den Engh te Vleuten (2), Holendrecht te Abcoude (5), Nienhof te Bunnik (1), Oudeweg te Doorn (1), Plantagehuis te Vreeland (8), Postwijck te Baambrugge (3), Vechtzigt te Breukelen (5), Walenburg te Langbroek (11) en Zwaanwijck in Nigtevecht (10).
13 januari 2021
De informatie aangepast van Te Vliet te Oudewater. Met dank aan de heer W. van den Berg.
4 november 2020
De informatie aangepast van Klein-Drakestein te Laage Vuursche. Met dank aan de heer P. van der Poel.
25 mei 2020
De informatie aangepast van Hamelenburg, met dank aan de heer R. Raats.
Nieuw toegevoegd is het Kasteel van Wolfert van Borselen te Breeveld (opsplitsing van de Blokhuis Putkop).
16 januari 2020
De informatie aangepast van Rhijnestein bij Cothen. Met dank aan de heer Jhr. mr. A. Reigersman.
19 juli 2019
Het kasteel Voorbroek bij Hoogland toegevoegd. Met dank aan de heer R. Raats.
10 december 2018
De informatie van de kastelen Aa en Aastein uitgebreid.
8 november 2018
De informatie van de volgende buitenplaatsen aangepast: Boom en Bosch, Nieuw-Hoogerlust, Vecht en Rhijn, Vechtstroom, Vrederust te Loenen en Vreedenhoff.
Eén afbeelding toegevoegd: Boom en Bosch (1).
25 oktober 2018
De volgende buitenplaatsen rond Maarssen toegevoegd: Blijenberg, Leeuwenhoff, Overtoom en Schoonderbuurt. De tekst van Annenhof, Beverweerd, Goudestein, Hoogevecht, Peerlenburg, Sluisoord en Vechtliet aangepast.
Tien afbeeldingen toegevoegd: Beverweerd (1), Bisschopshof (1), Geytensteyn/Groenhoven (1), buitens in Oud-Maarsseveen (1), Vechtvliet (5) en Slot Zuylen (1).
15 mei 2018
De informattie van kasteel Ruwiel uitgebried en één afbeelding toegevoegd van Middelwijk te Soest.
24 april 2018
Korte beschrijving toegevoegd over De Welle bij Vleuten onder "onbekend' en de informatie uitgebreid van Nijenheim te Zeist.
Het kasteel Veenestein toegevoegd.
Vier afbeelding toegevoegd: Bisschopshof (1), Nijenheim (2) en Veenestein (1).
19 april 2018
De volgende 14 huizen toegevoegd: Bisschopshof (Utrecht), Twee Blokhuizen (Baarn), Blokhuis (Lopik), Blokhuis (Houten), Blokhuis (Nigtevecht), Commanderij (Harmelen), Croesesteijn (Zeist), Duijvestein (Woudenberg), Klein Geerestein (Doorn), Groenendaal (Nieuwegein), Laanzicht (Lopik), Nijenborch (Utrecht), Over Rijn (Nieuwegein), Putruwiel (Utrecht)
Drie foto's toegevoegd: Lichtenberg te Utrecht (1), kasteel Oudaen (1) en Rotsoord (1).
12 april 2018
De volgende buitenplaatsen toegevoegd: Gers-Au en Rusthoek te Baarn.
Afbeeldingen en foto's toegevoegd bij: kasteel Weerdenburg bij Werkhoven (1), 't Veldhoen (1), Gers-Au te Baarn (1), Middelvaart (1), Patientie (1) en Ruyteveldt (1).
6 april 2018
De informatie uitgebreid van de buitenplaatsen Geytensteyn, Groenhoven, Rijnwijk en Vijfhuizen. Vier afbeeldingen en 5 foto's van Geytensteyn, Groenhoven en Vijfhuizen toegevoegd.
29 maart 2018
De informatie uitgebreid van Blikkenburg, Emmickhuizen, Den Eyck, Den Hoet, Lambalgen, Marckenburg en het kasteelterrein aan de Trechtweg bij Wijk bij Duurstede.
27 maart 2018
De informatie uitgebreid van Beefland, De Beest bij Tull en 't Waal en Camminga of De Beesde bij Bunnik. De laatste met dank aan de heer H. Blok voor zijn intensieve onderzoek!
19 maart 2018
De informatie uitgebreid van Leeuwesteyn. Met dank aan de heer T. van Roermund. De geschiedenis en bouwgeschiedenis uitgebreid van Zuilenstein.
16 maart 2018
De geschiedenis en bouwgeschiedenis uitgebreid van de kastelen Vreeland, Vronestein, Wayenstein, Weerdesteyn en Zuilenburg. De informatie van Pijlsweerd, Bloemenweerde (bij Cothen) Cammingha of De Beesde en Ten Massche aangepast.
Eén afbeelding toegevoegd van kleine stamboom eigenaars van Zuilenburg.
14 februari 2018
De geschiedenis en bouwgeschiedenis uitgebreid van Rhijnauwen, Rijsenburg, Sandenburg en Sterkenburg.
22 januari 2018
De geschiedenis en bouwgeschiedenis uitgebreid van Oudaen, Oudegein, Renswoude en Rhijnestein en het goed Stenisweerd en de buitenplaats Leeuwesteyn toegevoegd.
6 januari 2018
De geschiedenis en bouwgeschiedenis uitgebreid van Montfoort, Natewisch, Te Nesse en Nijeveld.
1 december 2017
De informatie van de kastelen Sterkenburg, Vreeland, Vronestein, Wayenstein, Weerdesteyn, Zuilenburg en Zuilenstein zijn uitgebreid (met name de lijst van bewoners).
22 november 2017
De informatie van de kastelen Maarsbergen, Montfoort, Natewisch, Huis te Nesse, Oudaen, Oudegein, Renswoude, Rhijnauwen, Rhijnestein, Rijsenburg en Sandenburg is uitgebreid (met name de lijst van bewoners).
6 november 2017
De informatie van Oud- en Nieuw-Amelisweerd, Den Engh, Geerestein en Hardenbroek is uitgebreid.
22 maart 2015
Verbeteringen/uitbreidingen aangebracht bij De Breul, De Liesbosch en Schonauwen. Met dank aan de heren B. Vink Tzn, F. van Oort en M. Hamm.
13 maart 2014
Toegevoegd: Schalkwijk I.
De informatie aangepast van kasteel Amerongen, Boom en Bosch, Borreveld, Bruinenburg, kasteel Kronenburg, Rhijnshoek te De Meern, kasteel Schalkwijk II, Schoonoord te Baarn, Stuivenes en Vuylcoop.
Zesentwinitg afbeeldingen toegevoegd: Kronenburg (2), Schalkwijk I (1), Groot-Sandbrink (1), Vreugdenrijk (3), Rhijnshoek te De Meern (2), Beefland te De Meern (2), Nieuw Beerschoten (9), Het Park (6).
Met dank aan mevrouw A. Witsenburg-de Jong en mevrouw Y. Kaas en de heren R. ten Klei, L. Vuyk, H. Wilbrink, F. Magdalyns, J. van Laar, J. Leemburg, L. Helsloot, K. Kant, B. Goldhoorn, A. Vissers en N. Bokhove.
1 verouderde foto verwijderd van Nieuw-Beerschoten.
14 februari 2014
Informatie aangepast van Beverweerd, Eikenhorst te Zeist, Klein-Drakestein, Paleis Lofen, 't Rondeel, Schonauwen en Vreugenrijk bij Vianen.
10 Foto's toegevoegd: Bijlmerlust (1), Beerschoten (3), Donkervliet (2), Heiligenberg (4) en 7 (verouderde) foto's verwijderd.
Met dank aan mevrouw K. Mackiewicz en de heren L. Helsloot, A. de Heus, J.K. Ploos van Amstel, H. de Lange, H. Wilbrink, T. Behrens en F. Magdalyns.
20 oktober 2012
Honderdenzes foto's toegevoegd: Beverweerd (4), Blankenburgh (1), Op de Bol (2), Cranestein (3), Drakenburg te Utrecht (2), Fresenburg (2), Grauwert(3), Grijsestein (3), Groenewoude te Utrecht (2), Harmelen (5), Heemstede II (8), Hogeland (1), Het Keyserswapen(4), Leeuwenburg te Utrecht (2), Nieuw-Linschoten (7), Oog In Al (4), De Oorsprong (1), Oudaen te Utrecht (1), Den Ouden Puth (3), Huis ten Putten (1), Huize Pallaes (1), Paushuize (5), Payenborgh (3), Rhijnlust (3), Rodenburg (2), Rotsoord (3), Royestein te Utrecht (1), Schalkwijk (7), Schonauwen (4), Soestbergen (1), Valckensteijn (2), Huis te Veen (2), Vuylcoop (4), Wickenburgh (3), Woontoren te Utrecht (3), Zoudenbalch (3).
Twintig foto's van mindere kwaliteit verwijderd.
8 oktober 2012
80 buitenplaatsen toegevoegd: Aartsbisschoppelijk Paleis (Utrecht), Alenvelt (Vleuten), Arendsburg (Zeist), Beefland (De Meern), Beek en Hoff (Abcoude), Beekestein (Amersfoort), Bereveld (Nieuwersluis), Berkenheuvel (Doorn), Berkenstein (Maartensdijk), Beukbergen (Huis ter Heide), Beukenstein (Driebergen), Bloemenheuvel (Soest), Bloemenheuvel (Zeist), Boschoord (Doorn), Boschwijk (Doorn), Buitenlust (Utrecht), 't Claeverenblad (Leusden), Damzigt (Vleuten), De Donk (Langbroek), De Meent (Utrecht), Dennenhorst (Driebergen), Der Hirtler (Doorn), De Ruiterberg (Doorn), Dijnselburg (Huis ter Heide), Driehoven (Loenen a/d Vecht), Driftakker (Stoutenburg), Engelaar (Renswoude), Gein Rust (Abcoude), Geynzigt (Loenersloot), Groenoord (Zeist), Heemsmade (Vleuten), Hoffsaet (Abcoude), Hogerlust (Abcoude), Holendrecht (Abcoude), Huis ter Wege (Huis ter Heide), Jongerhoek (Nieuwersluis), Kandatie (Utrecht), Kleine Breul (Zeist), Klein Schoonoord (Zeist), Klein Zonheuvel (Doorn), Koppelrust (Abcoude), Kraaybeek (Driebergen), La Foret (Doorn), Landlust (Baambrugge), Langgewenscht (Loenen a/d Vecht), Ma Retraite (Amersfoort), Middenhoeve (Zeist), Nienhof (Bunnik), Nieuw Cronenburgh (Loenen a/d Vecht), Nijendal (Driebergen), Nijenheim (Zeist), Oranjelust (Utrecht), Oudeweg (Doorn), Prins Hendriksoord (Den Dolder), Puntenburgh (Amersfoort), Rhijnoord (De Meern), Rhijnshoek (De Meern), Rhijnzicht (De Meern), Rijn en Veldzicht (Utrecht), Rijnhoven (Utrecht), Rodichem (Huis ter Heide), Roserust (Loenen a/d Vecht), Rozenhoeve (Zeist), Ruimzicht (Utrecht), Ruyteveldt (Baambrugge), Salatiga (Utrecht), Schoonoord (Abcoude), Slootwijk (Baambrugge), Stenia (Zeist), Tallyho Cottage (Zeist), Terra Nova (Loenen a/d Vecht), Tivoli (Utrecht), Veelzicht (Zeist), Vlooswijk (Leusden), Voordaan (Groenekan), Voortwijk (Breukelen), Vredelust (Abcoude), Welgelegen (Driebergen), 't Woud (Doorn) en Zeldzaam (Utrecht).
24 september 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Bottestein, Ter Eem en Gildenborgh.
10 september 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Ten Goye, Groenestein en Groenewoude.
31 augustus 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Ter Heul, Heulestein, Hindersteyn.
28 juli 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Ter Horst, Jaarsveld, Kronenburg. Twee afbeeldingen toegevoegd van de Linschoterpoort te Oudewater.
10 juli 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Levendaal, Lichtenberg, Lievendaal, Linschoten, Lockhorst en Lunenburg.
Twee afbeeldingen toegevoegd bij Lockhorst (1) en Rijnestein (1).
15 juni 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Mijnden, Moersbergen, Nijenrode, Plettenburg, Rijnenburg, Rijnestein, Rijnhuizen en Schalkwijk.
Lijst van eigenaren uitgebreid van Ter Mey.
10 mei 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Schonauwen, Snaafburg, Stormerdijk, Stoutenburg en Huis te Vleuten.
Eén afbeelding toegevoegd bij Snaafburg.
20 april 2012
De tekst volledig herzien van de volgende kastelen: Den Engh, Geerestein, Gunterstein, Hardenbroek, Harmelen, Te Vliet bij Oudewater, Huis te Vliet bij Lopikerkapel, Huis te Voorn, Walenburg, Weerdenburg, Wijnenstein, Woerden I en II, Woudenberg I en II en IJsselstein. Met dank aan P. van der Wielen voor het meehelpen.
Eén afbeelding toegevoegd bij Te Vliet bij Oudewater.
9 maart 2012
De informatie aangepast van Broekelreweert, Galgweert, Kronenburg, Loenersloot, Mijnden, Stenen kamer bij Breukelen en Ruwiel. Met dank aan de heer A.A. Manten.
Tien afbeeldingen toegevoegd bij Broekelreweert (1), Galgweert (1), Loenersloot (1), Mijnden (2) en Ruwiel (6) en Stenen kamer bij Breukelen (1).
2 maart 2012
Informatie o.a. over de huidige eigenaars toegevoegd bij: Bolenstein, Huys ten Bosch, Cromwijck, Hazenburg, Leeuwenburg, Luxemburg, Ouderhoek, Overkerck, Solitude, Vechtoever, Vechtzigt en Vrede en Rust. Alle gelegen langs de Vecht bij Breukelen, Nieuwersluis of Maarssen-Dorp.
29 februari 2012
Nieuw toegevoegd: Boomoord, Broekelreweert, Galgweert, Lockhorst bij Kockengen, Sprockelenborch, Stenen kamer bij Breukelen, Vreedegrond en Watervoor.
De informatie is aangepast van: Rietveld.
Eén afbeelding toegevoegd bij Broekelreweert.
25 februari 2012
Nieuw toegevoegd: Bentzberg, Buitenlust, Monnikenhof, Rietkamp, Rustenburg bij Everdingen, Somerbergen bij Maarssen, Vijverlust, Vreugdenrijk.
De informatie aangepast van: Mijnden, Ruwiel en Nieuw-Hoogerlust.
Met dank aan de heer A.A. Manten.
De sortering op gemeente veranderd in sortering op plaats.
afbeeldingen toegevoegd: Somerbergen (1), Vijverlust (1), Vreugdenrijk (2), theekoepel van Slot Zeist (1). De laatste met dank aan de heer P. van der Wielen.
18 februari 2012
De informatie aangepast van Boom en Bosch, Hofwerk, Ruwiel, Slangevegt, Vechtstroom en Vreedenoord. Alles met dank aan de familie E. Bouman en de heer A.A. Manten.
Tevens een foto van Hoogevecht/Vechtstroom toegeveoegd.
10 februari 2012
De informatie aangepast van: Ter Aa, Aastein, Clarenborg en Quakkenburg en zeven afbeeldingen toegevoegd: Ter Aa (1), Aastein (2), Clarenborg (2) en Quallenburg (2). Alles met dank aan de familie E. Bouman en de heer A.A. Manten.
2 februari 2012
De informatie aangepast van: Royestein te Cothen. Met dank aan de heer G. van Woudenberg.
23 januari 2012
De informatie aangepast van: Beek en Royen, De Brakel, Heerewhegen en Slot Zeist.
Twaalf afbeeldingen toegevoegd: De Brakel (3), Heerewhegen (4), Slot Zeist (5).
11 januari 2012
Nieuw toegevoegd zijn: Tiellandt en Tulle.
De informatie aangepast van: Blasenburg, Bloemenstein, Bloemenweerde, Blokhoven, Ten Goye, Heemstede I, Heemstede II, Oostwaard, Vuylcoop en Wickenburgh.
Tien afbeeldingen toegevoegd: Bloemestein (1), Blokhoven (1), Kronenburg (6) en Ten Goye (2).
Een foutieve afbeelding bij Rupelmonde vervangen (was een afb. van Vechtvliet).
6 januari 2012
De informatie aangepast van Bleyendaal, Hagestein II, Hamelenburg, 't Rondeel, Rumelaar, Schonauwen, Terborch en Oud-Wulven. Met dank aan de heer en K. van Otterloo, de Historische Kring van Soest en andere.
Acht afbeeldingen toegevoegd: Bleyendaal (2), Rumelaar (1), Terborch (2), Oud-Wulven (3). Met dank aan o.a. de heer J. Leemburg en de Historische Kring van Soest.
Eén afbeelding van Schonauwen vervangen (1698 door C. Specht).
21 december 2011
Nieuw toegevoegd: Leijenburg te Houten, Ten Massche te Langbroek en Wijnbergen te Leusden. Met dank aan de heren A. van Bemmel, K. van Otterloo en F. Magdelyns.
Informatie aangepast van Den Engh, Onbekend te Cothen, Putkop, Rumelaar en Wickenburgh. Met dank aan de heren N. Domela Nieuwenhuis Nyegaard, K. van Otterloo en A. van Bemmel.
Zes afbeeldingen toegevoegd: Onbekend Cothen (1), Ter Mey (1), Putkop (1), Rumelaar (2) en Wickenburgh (1).
12 december 2011
Rumelaar te Woudenberg en Rumelaar te Leusden betreffen hetzelfde kasteel. Met dank aan de heren K. van Otterloo en J. Leemburg.
Negentien Afbeeldingen toegevoegd: Amerongen (2), Lunenburg (1), Maarsbergen (4), Moersbergen (8) en Sterkenburg (4 toegevoegd + 1 verwijderd). Met dank aan de heer E. Tiele.
10 december 2011
Nieuw toegevoegd: Oirschot te Zeist. Met dank aan de heer J. Leemburg.
26 afbeeldingen toegevoegd: Aardenburg (1), Abcoude (5), Batestein te Vianen (2), Berkenhoven (verbeterde afb.), Beverweerd (1), Bijdorp te Driebergen (1), Bloemenheuvel (1), Broekbergen (1), Broekhuizen (1), De Breul (1), De Brink (1), Duurstede (1), Gunterstein (1), De Horst (1), Kronenburg (3), Oirschot (1), De oorsprong (1) en Woerden (3). Met dank aan de heer J. Leemburg.
8 december 2011
Informatie aangepast van Oud-Amelisweerd, Bosch en Vegt, Huize Doorn (Openingstijden en toegangsprijzen), Den Engh, Heemstede I, Meerloo, De Paltz, Royestein bij Cothen, Schoonoord (Vreeland) en Vegtlust. Met dank aan de heren J.W. Beek, N. Domela Nieuwenhuis Nyegaard, F. Driessen, E.J. Goossens, M. Loose, J.K. Ploos van Amstel en G. van Woudenberg, mevr. A. Tom, mevr. N. Verheijen en het echtpaar de Vos-Schat.
Vijftien afbeeldingen toegevoegd: Oud-Amelisweerd (1), Kronenburg (1), De Paltz (1), Remmerstein (1), Rodestein bij Langbroek (8), Schalkwijk (1), Stoutenburg (afb. verwijderd, is van Toutenburg), Zuijlen (2). Met dank aan de heren G. van Woudenberg, E. Oosterbroek, H. van Osch en mevr. A. Tom.
3 december 2011
De informatie is aangepast van Annenhof, Poelesteyn, Renswoude, Rodestein (Langbroek), Slotzigt, Vecht en Lommer (voorheen Kalorama), Zoudenbalch.
Met dank aan de heren P. van Dael, P.M. Kernkamp, R. Koole, A. Met, H. Vlet en G. van Woudenberg en mevr. A. Blom.
30 november 2011
De informatie is aangepast van Blommesteyn, Broekbergen, Dennenburg, Grijpestein, Rhynestein en Sterrenberg. Met dank aan de heren G. van de Waerdt, F. Magdelyns, H.L. Koudijs en M. Bollee.
1 afbeelding en 5 foto toegevoegd: Akte uit 1800 over Op Buuren (1), Grijpestein (1) en Tjepma State (4). Met dank aan de heren R. Snoeck en F. Magdelyns en de NKS.
8 februari 2010
De informatie van de volgende huizen aangepast/uitgebreid: Geynwijk, Hazenburg, Hunthum, Otterspoor, Slotzigt, 't Veldhoen, Valk en Heining, Vijfhuizen, Vijverhof, Vredenhoef, Vreedenhorst en Weerestein.
25 januari 2010
De informatie van de volgende kastelen aangepast/uitgebreid: Beverweerd, Hardenbroek, Rhijnauwen en Rhijnestein. Met dank aan de heer J. Leemburg.
Het Huis Vechten bij Bunnik heb ik van naam veranderd in Kasteel Wiltenburg.
22 januari 2010
De informatie van de volgende kastelen aangepast: Blankenburgh, Fresenburg, Loenersloot, Paleis Lofen, Trecht en Zoudenbalch, alle binnen de stad Utrecht en kasteel Duurstede. Met dank aan de heer J. Leemburg.
19 januari 2010
De volgende huizen zijn toegevoegd: Buitenzorg, Huize Canton en Huize Peking. Alle drie in Baarn. En Vijfhuizen in Maarssen.
De volgende afbeeldingen toegevoegd: Buitenzorg (2), Huize Canton (3), Galesloot (1) en Huize Peking (2).
15 januari 2010
Bij de volgende kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht, de lijst van bewoners uitgebreid: Kickestein, Postwijck, Queekhoven, Rupelmonde, Schoonoord (Vreeland), Slangevegt, Sterreschans, Valk en Heining, Vecht en Dam, Vecht en Rhijn, Vechtenstein, Vechtoever, Vechtvliet, Vechtzigt, Vegt en Hoff, Vegtlust Vijverhof, Vrede en Rust, Vroeglust, Wallestein, Weerestein, Westerklip, Slot Zuylen, Zuylenveld en Zwaanwijck.
14 januari 2010
Bij de volgende kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht, de lijst van bewoners uitgebreid: Annenhof, Beek en Hoff, Bijdorp, Bolenstein, Boom en Bosch, Boomgaard, Boomrijk, Huis ten Bosch, Bosch en Vecht, Cromwijck, Doornburgh, Gansenhoef, Geesbergen, Geynwijk, Goudestein, Groenevecht, Gunterstein, Hazenburg, Herteveld, Kalorama, Kroonesteyn, Leeuwenburg (Maarssen), Leeuw en Dijk, Leeuw en Vecht, Loenersloot, Mariënhof, Nieuwerhoek, Nieuw-Hoogerlust, Nijenrode, Oudaen, Oud-Over en Over-Hollland.
7 oktober 2009
Nieuw toegevoegd is het huis Eikenhorst te Zeist inclusief 6 afbeeldingen. Met dank aan N.N.
25 september 2009
Nieuw toegevoegd zijn Beerschoten-Willinkshof en Knollenstein. Met dank aan de heer M. van Milligen
De informatie is aangepast van De Eutl, Heemstede II, Heimenberg, Opburen, Raadwijk, Rotsoord en Vecht en Dijk. Met dank aan de heren L.W. Binkhorst, P. Sprangers en T. van Bommel en mevr. E . Posthumus.
Drieentwintig afbeeldingen toegevoegd: Beeklust (3), Beerschoten-Willinkshof (8), Blanda (3), Raadwijk (1), Rotsoord (1) en Sparrendaal (7). Met dank aan de heren P. Sprangers, L.W. Binkhorst, M. van Milligen en J. Leemburg.
18 september 2009
De volgende huizen toegevoegd: Berkenhoven, Buitenzorg, Drogestein, Meijenhagen, Ridderoord, De Steenen Camer en Zorgvliet, alle in De Bilt en Middelvaart in Baambrugge. Met dank aan de heren R. Blom en A. Speelman.
De informatie van de volgende huizen is aangepast: Blanda, De Haar in Haarzuilens, Oud-Zandbergen, Over de Vecht in De Bilt, Renswoude en Wickenburgh. Met dank aan o.a. mevr. M. Luijendijk, mevr. E. van Dijk en de heren A. Versteeg en L.W. Binkhorst.
Elf afbeeldingen toegevoegd: Berkenhoven (1), De Wiers (3), Middelvaart (1), De Steenen Camer in De Bilt (2), De Steenen Kamer in Nieuwegein (3), Zorgvliet (1). Met dank aan o.a. mevr. T. van Schaik en de heer A. Speelman.
11 september 2009
De volgende huizen toegevoegd: Arenberg, Tameroord, Vrijheidslust en Weltevreden.
Aanpassingen bij de volgende huizen: Beerschoten, Houdringe, Jagtlust, Koelenberg, Oostbroek, Sandwijck, Sluishoef, en Vollenhoven. 12 afbeeldingen toegevoegd: Arenberg (1), Beerschoten (1), Houdringe (1), Jagtlust (1), Koelenberg (1), Oostbroek (1), Sandwijck (1), Sluishoef (1), Tameroord (1), Vollenhoven (1), Vrijheidslust (1) en Weltevreden (1).
6 mei 2009
De volgende huizen toegevoegd: Groenewoud, Huis Ter Schelling en Huis te Waveren (deze 3 rond Mijdrecht), Colenso, Egghermonde, Eickenhorst, Eykendal, Heuvel en Dael, Hofslot, Hoog en Wel, Huys te Zoes, Middelwijk, Nieuwerhoek, De Oude Tempel, Sleeswijk-Heuvel, Sterrenberg en Vredehof.
De informatie is uitgebreid van Bleyendaal, Hamelenburg, De Pfalz, Pijnenburg en het Kasteel te Mijdrecht.
Bovendien de volgende afbeeldingen toegevoegd: Eickenhorst (1), Heuvel en Dael (1), Hofslot (1), Huis te Mijdrecht (1), Huis ter Schelling (1), Sleeswijk-Heuvel (1) en De Steenen Kamer (1). Deze laatste met dank aan mevr. T. van Schaik.
30 april 2009
Van de volgende huizen/kastelen is de informatie aangepast: Duurstede, Raadhoven en De Viersprong. Met dank aan de heer F. Lieve, de familie R. Vollenbrock en de VVV van Wijk bij Duurstede.
2 Foto's toegevoegd: Beverweerd (1) en De Viersprong (1). Met dank aan de heren A. Speelman en F. Lieve.
Een verwijzing naar een 3D afbeelding toegevoegd bij Over-Holland. Met dank aan de heer R. Jesse.
27 april 2009
De informatie van De Eng, Groot Noordhuijzen, Hotel Karel V, Riebeek en Vogelpoel is aangepast. De informatie van de huizen Rijningen en Rimmigen bij Wijk bij Duurstede is samengevoegd en uitgebreid. Het blijkt dat het hier om één huis gaat. Met dank aan de heer G. van Woudenberg.
10 april 2009
Nieuw toegevoegd zijn de buitenplaatsen Landgenoegen en Patiëntie, beide te Baambrugge.
De informatie van Bassenhof, Meebaal, kasteel Moersbergen en Paddenburg is aangepast.
2 maart 2009
Nieuw toegevoegd zijn de buitenplaatsen 't Veldhoen en Wiessenburg. De informatie van Den Haring is uitgebreid.
27 februari 2009
Nieuw toegevoegd zijn Huys Op Diependael, Middelcoop, Swanenburgh, Vierhoven en Zwanenhof. Bovendien is de informatie van Bergvliet, Kroonesteyn en Petershagen uitgebreid/aangepast. Tot slot zijn er 4 afbeeldingen toegevoegd.
18 februari 2009
Nieuw toegevoegd heb ik de verdwenen buitenplaats Bagatelle, inclusief 4 afbeeldingen. En ook nog een afbeelding toegevoegd bij het stadskasteel Valckensteijn.
15 februari 2009
Nieuw toegevoegd: Groot-Noorthuijzen bij Wijk bij Duurstede. Met dank aan de heer G. van Woudenberg.
5 februari 2009
Op alle pagina's worden de foto's en afbeeldingen nu direct getoond.
Nieuw toegevoegd is Silversteyn in Maarssen.
De informatie is aangepast van Beukenburg, Bottestein, Rustenhoven en Vechtstroom.
Foto's toegevoegd bij Lambalgen (3), 't Benthuis (6), Ooyevaarshorst (1) en Silversteyn (2).
3 februari 2009
Alle links naar andere sites zijn weer eens langsgelopen en waar mogelijk verbeterd en anders verwijderd.
Verder is de tekst aangepast van: Duurstede en Rustenhoven. Met dank aan de VVV te Wijk bij Duurstede en dhr. B. Bolle
Nieuw toegevoegd is de buitenplaats 't Benthuis te Baarn.
8 augustus 2008
Nieuw toegevoegd zijn De Nonnerie, Ekelo met het wallenstelsel aan het Pluismeer en Hooge Vuursche I. Met dank aan de heren H. Kennis en A. Speelman.
Aangepast zijn de gegevens van Beeklust, Blakenburg, Drakestein, Hooge Vuursche (II), Koningslust, Leeuw en Vecht, Soestdijk, De Viersprong. Met dank aan de dames S. Smals–van Gelder en M. de Vogel en de heren H. Kennis, B. Verhaar, J. Hogendoorn en R. van der Zee.
Aan de volgende huizen zijn foto's toegevoegd: Ekelo (5), Eykenstein (1), Hooge Vuursche I (5), Koningslust (2), Ouderhoek (1), Plantage Huis (3) en Den Treek (2). Met dank aan de heren H. Kennis, Dr. Mr. H.J. Hoegen Dijkhof, H. de Bock, R. van der Zee en J. Leemburg
6 maart 2008
De informatie aangepast van de volgende huizen en kastelen: Nieuw-Amelisweerd, Oud-Amelisweerd, Batestein te Vianen, Beek en Royen, Drakenburg te Utrecht, Everstein te Vianen, Fresenburg, Galesloot, Hagestein I, Hoog Beek en Royen, Meerenburg, Oudaen te Utrecht, Pavia, Rhijnauwen, Rijnwijk, Wijnestein en Zoudenbalch.
Nieuw toegevoegd zijn Groenevelt te Vreeland en de stadskastelen Lichtenberg en Loenersloot te Utrecht. Alles met dank aan de heren P. de la Mar en T. van Bommel.
22 februari 2008
Eén buitenplaats toegevoegd: Veldzicht te Maarssen.
De informatie van de volgende huizen aangepast: Cromwijck, Diederichstein, Gansenhoef, Geesbergen, Goudestein, Leeuwenburg, Mariënhof, Huis ter Meer, Solitude, Sterreschans, Vechtevoort, Vechtoever, Vredenhoef, Zuylenveld. Met dank aan de Historisch Kring van Maarssen.
En het adres van Huis Doorn verbeterd, met dank aan Mevr. L. Vellinga van Museum Huis Doorn.
De informatie uitgebreid van Kasteel Riebeek. Met dank aan de heer P. de la Mar.
15 februari 2008
De informatie aangepast van Honthorst, Ipenburg, Riebeek, Realeneiland en Slotzigt. Met o.a. dank aan de heer T. van Bommel.
Toegevoegd zijn Brugzicht te Vreeland, Merewijk te Langbroek, Meerenburg in Hagestein en Richmond, Solitude en Vechevoort te Maarssen. Met dank aan o.a. Dhr. T. van Bommel.
5 februari 2008
Informatie aangepast van 't Spijk, Huis ter Meer en Schalkwijk. Met dank aan Dhr. E. van der Eijk en Mevr. M. van de Looverbosch
2 november 2007
De informatie aangepast van het volgende huis: Vollenhoven
Met dank aan N.N.
Van de volgende huizen foto's toegevoegd: Goudestein (1), Leeuwenburg te Maarssen (1), Maartenshuis (14), Nijeveld (1), Het Rondeel (1) en Zorgvliet (1).
Met dank aan de heren E. Tiele en A. Speelman.
26 oktober 2007
Nieuw toegevoegd is het kasteel Kuil. Met dank aan de heer A. van Bommel.
Informatie van de volgende kastelen/buitenplaatsen aangepast: Ameliastein, Cruydenburgh, Den Ouden Puth, Dennenburg, Donkervliet, Endelhoven, Op de Bol en Stoutenburg.
Dit alles met dank aan de heren P. de la Mar, R. van der Meulen, H.J. Derksen, A. van Bommel en G. Dilweg.
Bij de volgende huizen foto's/afbeeldingen toegevoegd: Aardenburg (2), Kuil (1), Lockhorst (1), Sparrendaal (3), Vrederust te Vredeland (4) en Zuilenstein (5). Met dank aan de heren E. Tiele en H. van Osch en Mevrouw M. Lange.
6 juli 2007
De volgende buitenplaatsen toegevoegd: Bassenhof, Bergvliet, Haring, Mee Baal en Paddenburg, alle te Baambrugge, Kievitsheuvel te Abcoude, Isselt te Amersfoort, Laanzicht te Woudenberg en Mariënhof te Maarsen. Met dank aan de heren P. van Dael, A. Speelman en J. Leemburg.
Aanpassingen aan de tekst van de volgende huizen: Annenhof, Binnenrust, De Breul, De Eult, Den Engh, Groenewoude te Utrecht, Molenbosch, Oudegein, Queekhoven, Schoonoord te Doorn, Vrederust in Vreeland, Welgelegen I te Utrecht en De Wiers. Met dank aan het Centraal Museum te Utrecht, de dames P. Doeve en M. Lange en de heren F. Messmann, A. Both, R. Loenen, J. Everink, T. Bosch Reitz (Melbourne, Australië), H. te Loo, H. Postema, P. van Dael, P. de la Mar en J. Leemburg.
De volgende afbeeldingen toegevoegd: Annenhof (2), Bassenhof (1), Bergvliet (1), De Breul (6), Donkervliet (2), Haring (1), Isselt (3), Kievitsheuvel (1), Laanzicht (3), Mariënhof (1), Mee Baal (1), Molenstein (1), Paddenburg (2), Queekhoven (3), Remmerstein (4), Soestdijk (2), Stoutenburg (3), Vrederust in Vreeland (1), Weerdesteyn (3), De Wiers (2). Met dank aan de heren A. Speelman, E. Tiele en J. Leemburg, de dames P. Doeve, M. Lange en K. van ven Berg en het Centraal Museum te Utrecht.
3 juli 2007
De volgende buitenplaatsen toegevoegd: Borreveld, Hunthum, Runnenburg en Zeevliet. Met dank aan P. de la Mar.
Aanpassingen aan de tekst van de volgende huizen: Herteveld, Kickestein, Rupelmonde, Vreeland en Wallestein. Met dank aan de heren P. de la Mar, R. Nijman en N. van der Burgh.
27 januari 2007
De volgende buitenplaatsen toegevoegd: Jaffa, Welgelegen I en II, alle drie in Utrecht.
24 januari 2007
De volgende buitenplaatsen toegevoegd: Donkervliet en Vreede Rijk.
De informatie van de volgende huizen verbeterd en/of uitgebreid: Binnenrust, Geynwijk, Hofwerk en Villa Nuova.
19 foto's/afbeeldingen toegevoegd: Binnenrust (2), Donkervliet (5), Hofwerk (9) en Vreede Rijk (3).
6 december 2006
De informatie iets aangepast van Hydepark.
34 afbeeldingen toegevoegd: Aardenburg (3), Beverweerd (1), Bijdorp te Driebergen (1), Bloemenheuvel (3), Broekhuizen (3), De Breul (2), De Drieburg (3), Dennenburg (3), Hardenbroek (1), Hydepark (3), Kroonesteyn (1), Ma Retraite (2), Noortwijck (3), Sparrendaal (3) en Sterkenburg (2). Met dank aan de heer E. Tiele
13 november 2003
Ewijckshoeve nieuw toegevoegd. Met dank aan de Gemeente Zeist.
Aanvullingen/verbeteringen bij de volgende huizen: Hofwerk, Ipenburg, Lindenhoff, Moersbergen (met dank aan Peter de la Mar), Oostwaard, Over-Holland, Rhijnauwen, Rupelmonde, Slangevegt, Snaafburg en Vegt en Hoff.
Twee foto's toegevoegd (met dank aan Albert Speelman): Ewijckshoeve (1) en Lindenhoff (1).
7 november 2006
De volgende huzien toegevoegd: Ipenburg, Langverswegen, Lindenhoff, Meerleveld en Roosendaal te Nigtevecht. Informatie van de volgende huizen aangepast: Het Plantagehuis, Roosendaal, Schoonoord te Baarn en Schoonoord te Doorn.
4 afbeeldingen toegevoegd: Ipenburg (1), Langverswegen (1) en Meerleveld (2). O.a. met dank aan Herman Postema, Albert Speelman en Dr. Mr. H.J. Hoegen Dijkhof.
16 oktober 2006
34 foto's en afbeeldingen toegevoegd: Ameliastein (4), De Binckhorst (1), Hoffwerk (2), Loenersloot (16), Nijenstein (1), Ooyevaarshorst (1), Op de Bol (5), Ouderhoek (2), Vegt en Hoff (1) en Vegtlust (1).
28 augustus 2006
De informatie uitgebreid van Tjepmastate en Noortwijck. De laatste met dank aan de heer A.A.B. van Bemmel.
17 augustus 2006
Zes verdwenen buitenplaatsen toegevoegd: Annenhof, Hofwerk, Ouderhoek, Realeneiland, Soetendael en Vechtleeven.
13 afbeeldingen toegevoegd: Annenhof (1), Hofwerk (2), Ouderhoek (4), Postwijck (1), Realeneiland (1), Roosendaal (1), Rupelmonde (1), Soetendael (1) en Vechtleeven (1). Een aantal met dank aan Albert Speelman.
9 augustus 2006
De informatie van de volgende huizen aangepast: Kasteel De Haar (informatie over toegangsprijzen en openingstijden op pagina musea) en Kasteel Nijenrode (de beschrijving van 2 afbeeldingen verbeterd). Met dank aan de heer G. Immerzeel en mevr. M. Mocking.
26 afbeeldingen/foto's toegevoegd: Amerongen (1), Bijlmerlust (1), Binnenrust (1), Broekhuzien (1), Geynwijk (2), Heimerstein (1), Jagtlust (1), Kersbergen (1), Kroonesteyn (1), Loenersloot (1), Lommerlust (1), Moersbergen (4), Molenbosch (1), Oud-Sitio (1), Oud-Zandbergen (1), Rijnhuizen (2), Schaerweijde (1), Schoonoord te Doorn (1), Valk en Heining (1) Voorzorg (1) en Vrederust te Baambrugge (1). Met dank aan Stichting De Driewerf en Albert Speelman.
5 juli 2006
De informatie van de volgende kastelen en buitenplaatsen zijn aangepast: Broekhuizen, Groot-Sandbrink, De Haar, De Heiligenberg, Jaarsveld, Kershoff (nieuw), Het Plantagehuis, Venestein (zie onduidelijk), Ooyevaarshorst, Pavia, Randenbroek, Stoutenbrug, Vredeland, Woerden II, Woudenberg I, Zwaanwijck en Zwanenburg.
De volgende afbeeldingen toegevoegd: Groot-Sandbrink (1), Hof ter Weijde (1), Ooyevaarshorst (2), Oudaen te Utrecht (1), Steenen Kamer (2), Huis te Vleuten (1) en Zwanenburg (1).
Met dank aan Mevr. A. Vos en de heren J. Leemburg, E. van Dijk, J. Knopper, B. van Gent, J. Witte, D. van Werkum, A. Speelman, A.J.G. van Dalen, R.D.M. Wakker, G. van Diest en Mr. H.J. Hoegen Dijkhof.
26 juni 2006
De buitenplaatsen De Boom en Zwanenburg te Leuden met 5 afbeelding toegevoegd. De informatie van Den Treek uitgebreid. Met dank aan J. Leemburg en Albert Speelman.
10 mei 2006
Bavoort en Backevoort verwijderd. Bavoort is nooit meer geweest dan een boerderij en later een herberg. Terwijl Backevoort in 1006 niet meer is dan een plaatsaanduiding. Met dank aan J. Leemburg.
17 maart 2006
Zevenenveertig huizen toegevoegd waar niet zoveel over bekend is. Ze komen veelal alleen op een lijst van ridderhofsteden uit de 17e eeuw voor: Backevoort, Binckenburg, Blakenburg, Blijenburg, Bloemenberge te Baarn, Bloemenweerde te Cothen, Brakel te Zeist, Cabauw, Catharijnepoort, De Eng te Wijk bij Duurstede, Domenstein, Galesloot, Groot-Sandbrink, Guldenburg, Heeze, Henric van Gheerhuis, Hoekhorst, Horst te Leusden, Linschoterpoort, Lubenesse, Lunenborch, mottekasteel te Leusden, onbekend kasteel te Cothen, onbekend kasteel te Montfoort, Ooyevaarshorst, Overdevecht te Utrecht, Overvliet, Palestein, Wallenstelsel aan het Pluismeer, Rimmegen, Rumelaar te Woudenberg, Rumelaar te Leusden, een steenhuis te Lopik, 2 steenhuizen te Langbroek, Terborch, Tuul te Doorn, Uyttenbroeck, Uyttenweerde, Van der Houf, Vechten te Bunnik, 2 huizen van de familie Vechten te Zeist, Velzen te Doorn, Voorde te Doorn, Vreese en Werestein te Cothen.
Tevens nog enkele huizen toegevoegd op de pagina "onduidelijk": Huis van Ernst van Wulven, Huis van Otto van Rijningen, Ten Massche, Venestein, van den Weerd en Zevender.
6 februari 2006
Zevenentwintig foto's toegevoegd: Beukenrode (1), Gunterstein (3), Jagtlust (2), Kalorama (3), Leeuwenburg te Driebergen (1), Nijenrode (7), Rustenhoven (1), Slangevegt (1), Vegt en Hoff (2), Wallestein (3), Slot Zeist (2) en de theekoepel De Kik (1). Met dank aan Albert Speelman.
16 januari 2006
Een aantal huizen toegevoegd: Binnenrust, Daalwijk te Maarssen, Daalwijk te Utrecht, De Binckhorst, Den Dolder, De Paltz, Dortmont, Geytensteyn, Groenhoven, Paushuize, Petershagen, Poelesteyn en Rustenburgh.
De informatie van de volgende huizen aangepast: Blikkenburg, Boom en Bosch, Clarenburg, Doornburgh, Het Huis te Loenen, Oud-Sitio, Pavia, Vechtvliet en Wallestein.
Zesenderig foto's en afbeeldingen toegevoegd: Binnenrust (1), Boom en Bosch (2), Clarenburg (3), Daalwijk te Maarssen (1), Daalwijk te Utrecht (4), Doornburgh (3), Dortmont (3), Groenhoven (3), Geytensteyn (1), Paushuize (7), Poelesteyn (2), Rustenburgh (3) en Wallesteyn (3).
25 oktober 2005
Vijendertig afbeeldingen toegevoegd: Bolenstein (1), Boom en Bosch (1), Cromwijck (1), Doornburgh (2), Elsenburg (1), Endelhoef (1), Goudestein (1), Gunterstein (3), Hoogevecht (1), Kronenburg (1), Huis ter Meer (2), Middenhoek (1), Nieuwerhoek (1), Nijenrode (1), Otterspoor (1), Over-Holland (1), Roosendaal (1), Rupelmonde (1), Sterreschans (1), Vechtoever (1), Vijverhof (1), Vredenhoff (1), Vreedenoord (1), Wallestein (1), Weerestein (2) en Zijdebalen (5). De meeste afbeeldingen werden gemaakt door D. Stoopendaal in 1719.
19 oktober 2005
Enkele Stadskastelen toegevoegd: Grijsestein, Rodenburg, Royestein en Zoudenbalch. En een woontoren zonder naam in Utrecht.
10 foto's/afbeeldingen toegevoegd: Drakenburg (1), Fresenburg (1), Grijsestein (1), Groot Blankenburgh (1), Postwijck (1), Rodenburg te Utrecht (1), Royestein te Utrecht (1), Woontoren te Utrecht (1) en Zoudenbalch te Utrecht (2).
18 oktober 2005
64 foto's toegevoegd van buitenplaatsen en kastelen, met dank aan Albert Speelman: Batestein te Vianen (1), Beek en Hoff (1), Beek en Royen (1), Beeklust (1), Bloemenheuvel (1), Boomrijk (1), Bosch en Vecht (1), Dartheide (1), De Breul (1), De Brink (1), De Drieburg (1), De Horst (1), Diederichsteyn (1), Gildestein (1), Heimenberg (1), Hogeland (2), Hoogevecht (1), Jaarsveld (1), Klein-Boomrijk (1), Klein-Drakestein (1), Kroonesteyn (1), Lambalgen (1), Leeuw en Vecht (1), Leeuwendijk (1), Nieuw-Linschoten (1), Lommerlust (1), Ma Retraite (1), Molenbosch (1), Nieuw-Hoogerlust (1), Nieuweroord te Zeist (1), Nimmerdor (1), Villa Nuova (1), Nieuw-Beerschoten (1), Oud-Zandbergen (1), Pavia (1), Pijnenburg (1), Postwijck (1), Rupelmonde (1), Schaerweijde (1), Schoonoord te Doorn (1), Schoonoord te Vreeland (1), Schothorst (1), Sluishoef (1), Sparrenheuvel (1), Stormerdijk (1), Vecht en Dam (1), Vecht en Dijk (1), Vechtstroom (1), Vechtvliet (1), Vechtzigt (1), Vegtlust (1), Vijverhof (1), Vredenhoef (1), Vrederust te Baambrugge (1), Vrederust te Loenen (1), Vrederust te Vreeland (2), Vreedenoord (2), Vroeglust (1), Zuylenveld (1), Zwaanwijck (1) en Zwanenburg (1).
14 oktober 2005
41 afbeeldingen toegevoegd van buitenplaatsen en kastelen langs de Vecht getekend door P.J. Lutgers in 1836: Beek en Hoff (1), Bolenstein (1), Boom en Bosch (1), Goudestein (1), Groenevecht (1), Gunterstein (2), Herteveld (1), Kalorama (1), Kronenburg (1), Leeuw en Vecht (1), Loenersloot (1), Huis ter Meer (1), Middenhoek (2), Nieuwerhoek (2), Oostervecht (1), Op Buuren (1), Oudaen (1), Oud-Over (1), Over-Holland (2), Queekhoven (1), Rupelmonde (2), Slangevegt (1), Slotzigt (1), Sterreschans (2), Vecht en Dijk (1), Vecht en Rhijn (1), Vechtstroom (1), Vechtvliet (2), Vechtwens (1), Vrede en Rust (1), Vredenhoef (1), Vredenhoff (1) en Vreedenoord (2).
5 oktober 2005
Weer enkele buitenplaatsen toegevoegd: Diederichsteyn in Oud-Zuilen, Kickestein en Wester Klip te Loenen. De informatie van Het "Huis te Loenen" en Oostervecht uitgebreid.
16 september 2005
3 buitenplaatsen toegevoegd: Vechtstroom, Vredelust en Vrederust (Loenen)
7 september 2005
25 buitenplaatsen langs de Vecht en de Angstel toegevoegd: Beek en Hoff, Boomrijk, Bosch en Vecht, Kalorama, Klein Boomrijk, Kroonesteyn, Leeuw en Dijk, Leeuw en Vecht, Nieuw-Hoogerlust, Postwijck, Schoonoord (bij Vreeland), Vecht en Dam, Vecht en Dijk, Vecht en Rhijn, Vechtzigt, Vegt en Hoff, Vegtlust, Vrede en Rust, Vrederust (Vreeland), Vrederust (Baambrugge), Vreedenoord, Vroeglust, Wallestein, Zuylenveld en Zwaanwijck.
30 augustus 2005
Drie buitenplaatsen toegevoegd: De Viersprong, Lambalgen en Oud-Zandbergen.
De informatie aangepast van Kasteel De Haar (met dank aan Marcelle Mocking) en buitenplaats Mariënhove (met dank aan Karel Hille).
Aan Elsenburg een afbeelding toegevoegd. Met dank aan Ad de la Mar.
19 augustus 2005
Vierentwintig foto's toegevoegd: Cranestein (3), Drakenburg (4), Leeuwenburg (3), Oudaen (2) en Payenborgh (3), alle binnen de stad Utrecht, Ameliastein (3), De Breul (2, met dank aan Caroline Raat en Peter van der Wielen), Ma Retraite (2, met dank aan Peter van der Wielen), Nieuw-Beerschoten (1) en Randenbroek (1).
De informatie van Den Hoet uitgebreid.
Nog zeven afbeeldingen toegevoegd: Blikkenburg (1), Drakestein (1), Gansenhoef (1), Heemstede II (2), Kersbergen (1), Op Buuren (1). Een afbeelding van Broekhuizen verbeterd. Alles met dank aan Hans van Osch en de Historische Kring van Maarssen.
16 augustus 2005
Drie buitenplaatsen toegevoegd: De Eult, Jagtlust en Rustenhoven.
Vierentwintig foto's toegevoegd: Aardenburg (1), Ameliastein (1), Oud-Amelisweerd (1), Amerongen (1), De Boomgaard (1), De Wildkamp (1), Hydepark (1), Kronenburg (3), Maarsbergen (1), Nijenrode (1), Villa Nuova (1), Het Plantagehuis (1), Randenbroek (2), Rhijnestein bij Cothen (1), Rhijnlust (2), Sandenburg (1), Slangevegt (1), Sterkenburg (2) en Den Treek (1). Met dank aan Albert Speelman.
Van de volgende huizen de informatie aangepast: Huis ten Bosch, Goudestein en Valckesteijn. Met dank aan Peter de la Mar.
11 augustus 2005
De informatie van Oostbroek uitgebreid, met dank aan Annemieke van Raaij.
9 augustus 2005
Nieuw toegevoegd zijn de buitenplaatsen Dool Om Berg, Nimmerdor, Randenbroek en Schothorst bij Amersfoort en het kasteel Rijningen bij Wijk bij Duurstede.
De informatie van Op Buuren is uitgebreid.
6 juni 2005
Bij een groot aantal kastelen heb ik afbeeldingen waar ik bij hem staan 'van onbekende tekenaar'. In totaal zijn dit er 56. Ik probeer nu te achterhalen wie de tekenaar is van deze afbeeldingen. Van 42 afbeeldingen heb ik nu kunnen achterhalen wie de tekenaar is: Jacob Schijnvoet, Brouërius van Nidek, Caspar Specht, Hendrik Spilman en Abraham Rademaker. Ik geef geen opsomming van de kastelen waar ik de info heb aangepast.
30 mei 2005
Twee nieuwe huizen toegevoegd: Op Buuren en Eykelenborg. De laatste met dank aan Willem van Maren. De informatie uitgebreid van de volgende huizen: Huis ter Meer, Overdam, Het Plantagehuis, Queekhoven, Rijsenburg, Snaafburg en Vreeland.
4 mei 2005
De informatie aangepast van Nieuw- en Oud-Amelisweerd en ook van Wulperhorst. Met dank aan Arjen Meurs, bewoner van Nieuw-Amelisweerd. Een afbeelding toegevoegd bij het kasteel ter Eem, met dank de de Historische Vereniging Bunscote.
Nieuw toegevoegd is Het Plantagehuis, met dank aan Hans Hoegen Dijkhof.
6 april 2005
De volgende Stadskastelen (in de stad Utrecht) toegevoegd: Den Ouden Puth, Drakenburg, Fresenburg, Groenewoude, Blankenburgh, Cranestein, Het Keyserswapen, Leeuwenburg, Huize Pallaes, Payenborgh, Huis Ten Putten en Valckensteyn.
5 april 2005
De volgende buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug toegevoegd (m.n. 19e eeuws): Aardenburg, Beeklust, De Beukenhorst, Beukenrode, Bijdorp (Driebergen), Blanda, Bloemenheuvel (Driebergen), Bornia, De Breul, De Brink, Dartheide, Doornveld, De Drieburg, Hogeland, Hoogerwerf, De Horst, Hydepark, Lommerlust, Ma Retraite, Mariënhove, Molenbosch, Nieuw-Beerschoten, Nieuweroord (Zeist), Nuova, De Oorsprong, Oud-Sitio, Pavia, Schaerweijde, Schoonoord (Doorn), Sluishoef, Sparrenheuvel, De Tangh, De Wildkamp.
De informatie van Gildestein, Kerckebosch en Rijnwijk uitgebreid.
8 maart 2005
De informatie iets aangepast van de volgende kastelen/buitenplaatsen: De Batau, Oudegein, Rijnestein, Rijnhuizen, De Roetert, Stormerdijk, De Walburcht bij Wijk bij Duurstede, De Wiers, Wijnestein en Zwanenburg. Met dank aan Peter de la Mar.
De informatie van de Prattenburg aangepast; met dank aan Dhr. G. van Heiningen.
Ten slotte Rosendaal-met-de-blokhuizen toegevoegd. Met dank aan Gerco Wolfswinkel.
28 januari 2005
De informatie aangepast van de volgende kastelen en huizen: Grijpestein, Linschoten, Nijenstein, Overdam, Over-Holland, Putkop, Rijneveld, 't Rondeel, Royestein bij Amerongen, De Steenen Kamer, Vreeland, Wulvenhorst en Zuylen. Nieuw toegevoegd is het kasteel Honthorst bij Woerden. Alles met dank aan Peter de la Mar.
Bovendien heb ik de sortering op plaats volledig veranderd.
25 januari 2005
Van de volgende buitenplaatsen is de informatie aangepast: Bijdorp, Cromwijck, Groenevecht, Nieuwerhoek, Over-Holland, Queekhoven, Rupelmonde, Sterreschans, Vechtoever, Vechtvliet, Vredenhoff, Weerestein en Zijdebalen. Nieuw is Vijverhof toegevoegd.
Bovendien heb ik 10 afbeeldingen toegevoegd: Elsenburg (1), Over-Holland (1), Queekhoven (1), Rupelmonde (1), Schonauwen (3), Vechtoever (1), Vijverhof (1) en Weerestein (1).
7 januari 2005
De buitenplaats Hohorst blijkt dezelfde te zijn ald Heiligenberg. Hohorst heb ik verwijderd en de informatie samengevoegd. Met dank aan J. Leemburg.
De informatie aangepast van de volgende kastelen/buitenplaatsen: Kronenburg, Loenersloot, Middenhoek, Roosendaal, Rupelmonde, Sterreschans en Weerestein. Met dank aan P. de la Mar.
2 december 2004
30 kleine afbeeldingen toegevoegd die getoond worden bij aanwijzen van een kasteel of buitenplaats in de linkerkolom.
18 november 2004
Informatie aangepast bij Nieuw- en Oud-Amelisweerd. Met dank aan Geertemarie de Gelder.
Tevens de informatie aangepast van Vleuten en Sandwijck. Wat betreft Sandwijck: Met dank aan Anne-Marie Mineur, bewoonster.
11 november 2004
6 foto's toegevoegd van de kastelen Den Ham, Montfoort, De Natewisch, Sandenburg, Sterkenburg en Zuilenburg. Met dank aan Gé van Diest.
1 Afbeelding toegevoegd van het huis Bloeiendaal in Utrecht. Met dank aan Albert Speelman.
10 november 2004
18 foto's en afbeeldingen toegevoegd van de volgende kastelen en buitenplaatsen: Aastein (1), Abcoude (1), Ameliastein (1), Oud-Amelisweerd (2), Clarenborg (1), Everstein (1), Te Nesse (4), Overkerck (2), Rijnestein (1), Slangevegt (1) en De Steenen Kamer (3).
8 november 2004
27 foto's en afbeeldingen toegevoegd van de volgende kastelen en huizen: Abcoude (1), Oud-Amelisweerd (1), Den Engh (4), Heemstede II (1), Hoog Beek en Royen (1), De Natewisch (1), Nijenrode (8), Paleis Lodewijk Napoleon (1), Pijlsweerd (1), Rhijnestein (1), Schonauwen (1) en Vredenburg (6).
2 november 2004
7 foto's toegevoegd van de buitenplaatsen Geesbergen, Groenevecht, Hoogevecht, Mijnden, Over-Holland en Overkerck. En 5 foto's van theekoepels toegevoegd (van Hazenburg, Middenhoek, Vecht en Dam en Vrederust). Op de foto van Vrederust na komen de foto's uit eigen collectie. Die van Vrederust is toegevoegd met dank aan Albert Speelman.
De informatie aangepast van de kastelen Dompselaar, Den Ham, De Polle, Rodestein bij Amerongen en Huis te Vliet in Lopikerkapel.
26 oktober 2004
De beschrijving van het Paleis van Koning Lodewijk Napoleon toegevoegd. Tevens een foto toegevoegd, met dank aan Albert Speelman.
11 oktober 2004
De beschrijving van het verdwenen kasteel Grauwert toegevoegd.
8 oktober 2004
De beschrijvingen van 20 verdwenen kastelen en huizen toegevoegd: Clarenburg, Grijpestein, Jagenstein, Noordwijk, Overdam, Overdevecht in De Bilt, Huis aan de Oye, De Polle, Putkop, Riebeek, Rijneveld, Schurenburg, Toutenburg, kasteelterrein aan de Trechtweg bij Wijk bij Duurstede, Ten Vene, Hofstede te Vliet, Vogelpoel, Walburcht bij Wijk bij Duurstede, Woudenberg bij Woerden en Ten Zijl.
Ook nog twee foto's toegevoegd bij Toutenburg. Met dank aan Albert Speelman.
6 oktober 2004
Enkele kleine verbeteringen/uitbreidingen bij de volgende kastelen: Huis te Harmelen, den Hoet, Vreeland en Zuileveld.
4 oktober 2004
17 foto's en oude afbeeldingen toegevoegd van de volgende kastelen en buitenplaatsen: Raadhoven, Raadwijk, Rijnwijk, Roosendaal, Rotsoord, Soestbergen, Den Treek, Valk en Heining, Vollenhoven, Voorzorg, Woudenberg II, Wulperhorst, Oud-Wulven en Zijdebalen. Opnieuw met dank aan Albert Speelman.
1 oktober 2004
43 foto's en oude afbeeldingen toegevoegd van de volgende kastelen en buitenplaatsen: Beek en Royen, Beerschoten, Bijdorp, Bijlmerlust, Blikkenburg, Bloeiendaal, Boom en Bosch, Gildestein, Groenendaal, Groenendaele, Groenestein in Utrecht, Groenevecht, Hazenburg, Heerewhegen, Heiligenberg, Helling 1, Den Hoet, Jaarsveld, Lichtenberg, De Liesbosch, Lievendaal, Lockhorst, Marksland, Nieuwerhoek, Nieuweroord, Oog In Al, Oostbroek, Oudwijk, Het Park en Puntenburg.
Met dank aan Albert Speelman.
27 september 2004
Van de volgende kastelen de informatie uitgebreid: Rypikkerwaard, Schevichoven, Het Slijk, Snellenburch, Stuivenes, Tjepmastate, te Veen, te Velde en de Wiers.
24 september 2004
Van de volgende kastelen en huizen de informatie uitgebreid: de Beest, Blokhoven, Blommesteyn, Coelhorst, Compostel, Emiclaer, Emmickhuizen, Everstein, Heiligenberg, Den Hoet, Hof ter Weyde, Huis ten Bosch, Molenstein, Pijlsweerd, Rijnwijk, Rodestein bij Neerlangbroek, De Roetert, Royestein bij Amerongen en Royestein bij Cothen.
Ook de informatie van Den Treek is aangepast: is geen hotel/restaurant meer!
20 september 2004
Huis Waal met 1 foto toegevoegd en de informatie van Blasenburg uitgebreid. Een oude tekening van Roelant Roghman stond ten onrechte bij kasteel Rhijnestein bij Cothen. Moest Rijnestein bij Nieuwegein zijn! Met dank aan Ad van Bemmel.
17 september 2004
Acht foto's en oude afbeeldingen toegevoegd van de kastelen Broekhuizen, den Eyck, den Ham, den Hoet, Geesbergen, Heimerstein, Natewisch en Wulven. Voor de foto's: met dank aan Albert Speelman.
15 september 2004
Een aantal verbeteringen aangebracht bij de kastelen en huizen Coelhorst, Marckenburg, Nijeveld, Oog in Al, Oudaen, Schonauwen, Stuivenes en Oud-Wulven.
3 september 2004
Kleine foutjes verbeterd bij de huizen Helling 1 en De Liesbosch. De informatie van het kasteel Coelhorst en de buitenplaats Sparrendaal is uitgebreid. Tevens een foto toegevoegd aan Kersbergen. Alles met dank aan Peter de la Mar.
25 augustus 2004
Een foto bij Beek en Royen blijkt Hoog Beek en Royen te zijn: deze heb ik verplaatst. Met dank aan Peter de la Mar.
Tevens de informatie uitgebreid bij Spijk en enkele huizen waarvan niet zeker is of het om een kasteel gaat (zie bij onduidelijk).
27 juli 2004
Zestien afbeeldingen toegevoegd bij de kastelen/landhuizen Beek en Royen, Ten Goye, De Haar, Hoog Beek en Royen, Montfoort, Over-Holland, Weerdesteyn, Wulperhorst en Zijdebalen. Met dank aan Peter de la Mar.
De informatie enigszins uitgebried van de kastelen Grimmestein, Hamelenburg, Heimerstein en Remmerstein.
19 juli 2004
De informatie uitgebreid van de kastelen Bottestein, Everstein, den Eyck en Wijnestein.
16 juli 2004
De informatie uitgebreid van de volgende kastelen: Stoutenburg, Huis te Vliet te Lopik, Huis te Voorn, Weerdenburg, Woerden I, Woerden II, Woudenberg I, Woudenberg II en IJsselstein.
9 juli 2004
De informatie uitgebreid van de volgende kastelen: Ruwiel, Schalkwijk, Schonauwen, Snaafburg, Stormerdijk, Vleuten, Te Vliet in Oudewater, Walenburg en Wulven.
30 juni 2004
Nieuw zijn toegevoegd het mottekasteel 't Rondeel en de verdwenen buitenplaats Zorgvliet, allebei in Houten. De informatie van Ameliastein en Hindeloopen is aangepast.
24 juni 2004
De informatie uitgebreid van de volgende kastelen: Ameliastein, Lunenburg, Nijenrode, Plettenburg, Rijnenburg, Rijnestein en Rijnhuizen.
18 juni 2004
De informatie van de volgende kastelen uitgebreid: Kronenburg, Levendaal, Lichtenberg, Lievendaal, Linschoten, Lockhorst, Mijnden en Moersbergen.
11 juni 2004
Het uitbreiden van de informatie van kastelen weer voortgezet. Nu is de info uitgebreid van Drakestein, Duurstede, Ter Eem, Den Engh, Gildenborgh, Ten Goye, Groenestein in Langbroek, Groenewoude, Gunterstein, Hardenbroek, Harmelen, Ter Heul, Heulestein, Hindersteyn, Ter Horst en Jaarsveld.
Nieuw toegevoegd zijn het Koningspaleis en de ringwalburcht op de Heimenberg, allebei in Rhenen. Met dank aan Kitty van Groningen.
24 mei 2004
De informatie uitgebreid van de buitenplaatsen Beek en Royen, Hoog Beek en Rooyen en 't Kerckebosch. Tevens enkele foutieve links verbeterd, zoals een link naar Broekbergen, Slangevegt en het Maarten Maartenshuis (Zonheuvel). Alles met dank aan Peter de la Mar.
18 mei 2004
Ik heb een begin gemaakt met het uitbreiden van de informatie van de bestaande en verdwenen kastelen. Deze info is vaak nu nog zo summier. De komende maanden ben ik daar wel mee bezig. Nu zijn verbeterd: De Batau, Batestein in Harmelen, De Beesde of Cammingha, Bergestein, Beverweerd, Broekhuizen, Oud-Broekhuizen, Dompselaer, Huis Doorn en Drakenburg.
De informatie uitgebreid van en twee afbeeldingen toegevoegd aan de buitenplaats De Liesbosch in Utrecht. Met dank aan de Historische Kring van Nieuwegein en Taeke Galama.
10 mei 2004
De informatie van vier buitenplaatsen is uitgebreid: Beek en Royen, Bijlmerlust, Boom en Bosch en Broekbergen.
3 mei 2004
Informatie verbeterd van de kastelen/buitenplaatsen Rodestein, Schalkwijk, Stoutenburg, Valkenburg en Vuylkoop. Met dank aan Peter de la Mar.
29 april 2004
Negenentwintig afbeeldingen en foto's toegevoegd van de volgende kastelen en buitenplaatsen: Beek en Royen, Beukenburg, Cromwijck, De Haar, Heiligenberg, Koelenberg, Loenersloot, Moersbergen, Remmerstein, Roosendaal, Sandwijck, Schoonoord, Snellenburch, Soestbergen, Paleis Soestdijk, Stuivenes, Wiers en Woerden II.
Waarvan 20 foto's/afbeeldingen met dank aan Albert Speelman.
26 april 2004
Twee buitenplaatsen toegevoegd die binnen de gemeente Nieuwegein hebben gestaan en de Steenen Kamer, een versterkt huis dat binnen de gemeente IJsselstein gestaan heeft; inclusief 5 afbeeldingen. Tevens de informatie uitgebreid van de kastelen Everstein, Gildenborgh, Rijnenburg, Rijnestein, Rijnhuizen, Vronestein en Wijnestein en de buitenplaats De Geer. Met dank aan de Historische Kring van Nieuwegein.
Het grondgebied van de kastelen Rijnenburg, Rijnestein en Everstein liggen sinds 1 januari 2003 binnen de gemeente Utrecht en niet meer binnen Nieuwegein.
16 april 2004
Weer een aantal vroegere buitens in de gemeente Utrecht toegevoegd: Bloeiendaal, Groenestein, Marksland, Oudwijk, Rijnsweerd en Soestbergen. Met dank aan Albert Speelman.
Informatie uitgebreidt van Heerewhegen en een foto toegevoegd. Met dank aan Hans van Kooten Niekerk.
9 april 2004
De tekst uitgebreid van de volgende kastelen/buitenplaatsen: Broekhuizen, Geerestein, Groenewoude en Klein-Geerestein. Met dank aan Peter de la Mar.
De volgende buitenplaatsen zijn toegevoegd: Compostel, Gildestein en Roosendaal (alle drie binnen de gemeente Utrecht) en Koelenberg (De Bilt). Met dank aan Albert Speelman.
5 april 2004
Enkele verbeteringen aangevraagd bij het kasteel Blikkenburg, de buitenplaats Eyckenstein en het Slot Zeist. Met dank aan Peter de la Mar.
2 april 2004
De buitenplaatsen Groenendaal, Groenendaele, De Helling 1, De Liesbosch, Oog in Al, Pijlsweerd, Raadwijk, Rhijnlust, Rotsoord en Zijdebalen toegevoegd, alle binnen de gemeente Utrecht. Met dank aan Albert Speelman.
19 maart 2004
De informatie van Renswoude en Zeist iets verbeterd. Tevens een begin gemaakt met de buitenplaatsen die voorkwamen binnen de gemeente Utrecht. Nieuw zijn nu: Het Park, Koningslust, Nieuweroord, Puntenburg en Voorzorg. Met dank aan Albert Speelman.
18 maart 2004
De informatie betreffende Blikkenburg, Heerewhegen, Hoog Beek en Rooyen, Kersbergen en Rijnwijk aangepast. Nieuw toegevoegd zijn de buitenplaatsen Beek en Royen en Wulperhorst in Zeist. Met dank aan Peter de la Mar.
Tevens een afbeelding toegevoegd aan Wulperhorst van de eerste eigenaar.
14 januari 2004
De informatie betreffende Rijnwijk uitgebreid, met dank aan Peter de la Mar. Het Huis van Gysbert van Zuylen toegevoegd, met dank aan Eric Veldhuizen. 9 afbeeldingen toegevoegd van bestaande en verdwenen buitenplaatsen langs de Vecht, te weten: Boom en Bosch, Elsenburg, Herteveld, Hoogevecht, Loenen, Middenhoek, Oostervecht, Otterspoor en Vredenhoff, en een afbeelding van Gildenborgh, met dank aan Albert Speelman.
7 januari 2004
19 nieuwe foto's en afbeeldingen toegevoegd van de volgende kastelen en/of buitenplaatsen: Amerongen, Bijdorp, Doornburgh, Duurstede, Gunterstein, Heemstede II, IJsselstein, Kronenburg, Nieuw-Linschoten, Paleis Lofen, Renswoude, Rupelmonde, Schonauwen, Slotzigt, Paleis Soestdijk, Vredenburg en Slot Zeist.
24 december 2003
9 afbeedlingen toegevoegd van theekoepels en een oude afbeelding toegevoegd van Rijnwijk, met dank aan Albert Speelman!
12 december 2003
2 oude afbeeldingen toegevoegd aan Bavoort en Blasenburg en 6 recente foto's van Geynwijk, Oud-Over en Vreedenhorst.
Informatie uitgebreid betreffende Emmickhuizen, met dank aan Albert Speelman.
26 november 2003
Informatie uitgebreid van de verdwenen buitenplaats Rodestein te Langbroek, met dank aan de heer R.J. de Wijkerslooth de Weerdesteyn.
17 oktober 2003
7 buitenplaatsen toegevoegd, te weten Geesbergen, Hoogevecht, Neerbeek, Overkerck, Sluisoord, Vechtwens en Vredenhoef, inclusief 7 afbeeldingen en foto's. De informatie uitgebreid bij Gansenhoef en Leeuwenburg. Tot slot twee afbeeldingen toegevoegd aan Schalkwijk.
10 oktober 2003
Informatie uitgebreid/verbeterd van Walenburg en Sandenburg, met dank aan F.C. van Lynden van Sandenburg. 6 foto's toegevoegd bij de huizen Hoog Beek en Rooyen en Heemstede II en ridderhofstad Kersbergen, met dank aan Albert Speelman. Ten slotte nog de informatie uitgebreid betreffende de buitenplaats Luxemburg.
3 oktober 2003
Informatie toegevoegd aan Heiligenberg, Bijdorp, Leeuwenburg in Langbroek, Prattenburg, Nieuw-Linschoten, Pijnenburg en Blikkenburg. 3 afbeeldingen toegevoegd aan het kasteel Huis te Vliet te Lopik (2) (met dank aan Albert Speelman) en aan de buitenplaats Huis De Geer (1). Nieuw toegevoegd is de buitenplaats Klein-Drakestein met 3 foto's, met dank aan Peter van der Wielen.
26 september 2003
Aan 48 kastelen en buitenplaatsen (Aastein, Abcoude, Amerongen, Beverweerd, Blikkenbrug, Huis ten Bosch, Broekhuizen, Cromwijck, Cruydenborgh, Huis Doorn, Duurstede, Ter Eem, Elsenburg, Geerestein, Goudestein, Groeneveld, Gunterstein, De Haar, Den Ham, Hazenburg, Hardenbroek, Heemstede II, Houdringe, IJsselstein, Leeuwenburg te Maarssen, Lunenburg, Luxemburg, Huis ter Meer, Moersbergen, Nijenrode, Oostwaard, Plettenburg, Rhijnauwen, Rijnhuizen, Rijsenburg, Slangevecht, 't Slijk, Snaafburg, Soestdijk, Stoutenburg, Vechtenstein, Vechtoever, Vredenburg, Vreeland, Woerden II, Zeist, Zuilenstein en Zuylen) 116 oude afbeeldingen en recente foto's toegevoegd. Met dank aan Peter van der Wielen, Albert Speelman en Gé van Diest.
20 september 2003
Informatie aangepast van Heemstede I, Heemstede II, Nijeveld en Herteveld. Tevens de buitenplaatsen Schoonoord (met dank aan de heer K. Guis) en Hazenburg toegevoegd.
Foto's toegevoegd bij Nijeveld, Herteveld, Leeuwenburg in Maarssen en Vechtvliet.
18 september 2003
Informatie toegevoegd over de buitenplaats Luxemburgh en het Paleis Lofen, inclusief een (fantasie)afbeelding van Paleis Lofen. Tevens het vroegere kasteel Den Hoet toegevoegd.
12 september 2003
6 nieuwe buitenplaatsen toegevoegd: Geynwijk, Leeuwenburg te Maarssen, Middenhoek, Oostervecht, Oud-Over en Vreedenhorst. En de voormalige kastelen Blommesteyn, Rietveld en Het Slijk toegevoegd. Tevens de informatie uitgebreid van Gansenhoef, Groenevecht, Gunterstein, Herteveld, Marckenburg, Molenstein, Nieuwerhoek, Over-Holland, Queekhoven, Rhijnestein, Rupelmonde, Schalkwijk, Slotzigt, Snellenburch, Sterreschans, Valk en Heining, Vechtoever, Vechtvliet, Vredenhoff en Zuilenburg.
27 juni 2003
11 Foto's toegevoegd van Slangevegt (1), Den Engh (1), Den Ham (2), Nijeveld (4) en 3 theekoepels. Met dank aan Peter van der Wielen en Albert Speelman.
16 juni 2003
5 nieuwe buitenplaatsen en een paleis toegevoegd: Herteveld, Luxemburg, Nieuwerhoek, Slotzigt, Valk en Heining en Paleis Lofen, met even zoveel afbeeldingen.
14 juni 2003
24 foto's toegevoegd van de volgende kastelen en buitenplaatsen: Abcoude, Ameliastein, De Batau, Duurstede, Essenstein, Gildenborg, Gunterstein, Heulestein, ter Horst, IJsselstein, Jaarsveld, Montfoort, Oostwaard, Op de Bol, Vleuten en Wulvenhorst
21 mei 2003
Informatie over Beukenburg toegevoegd inclusief 2 foto's: met dank aan Jop Planje en Eddy Habben Jansen. Informatie over de buitenplaats Heerewhegen toegevoegd inclusief een foto: met dank aan Hans van Kooten Niekerk.
16 mei 2003
In totaaal 30 foto's/afbeeldingen toegevoegd van de volgende kastelen en buitenplaatsen: Over-Holland, Op de Bol, Cruydenborgh, Doornburgh, Ter Eem, Endelhoef, Goudestein, Groenevecht, HagesteinII, Huis ter Meer, Mijnden, Nijenstein, De Batau, Sterreschans, Trecht, Valkenburg, Vechtenstein en Vechtoever.
19 april 2003
Een begin gemaakt met het verfraaien van de site. Als u met de muis een kasteelnaam aanwijst in de linker lijst, dan krijgt men direct linksboven een afbeelding te zien van dit kasteel. Tevens kan men links via een pulldown menu een andere sortering kiezen.
8 april 2003
De naam gewijzigd van Vollehove in Vollenhoven. Tevens informatie toegevoegd.
22 maart 2003
Twee foto's toegevoegd van theekoepels. En een foto toegevoegd van Vechtenstein in Maarssen. Met dank aan Albert Speelman.
Nieuw toegevoegd is Sandwijck bij De Bilt.
18 maart 2003
De buitenplaats Slangevegt in Maarssen is nieuw toegevoegd en bovendien heb ik foto's toegevoegd van de buitenplaatsen Raadhoven, Cromwijck en Gansenhoef; met dank aan Albert Speelman.
4 maart 2003
De volgende kastelen/buitenplaatsen toegevoegd: Rijnwijk, Tjepmastate, Valkenburg, Te Veen en Te Velde. Bovendien heb ik informatie toegevoegd over Weerestein
28 februari 2003
De volgende kastelen/buitenplaatsen zijn toegevoegd: Pijnenburg, De Roetert en Meerloo.
Bovendien heb ik nu ook een sortering op ouderdom gemaakt, ingedeeld per eeuw.
25 februari 2003
De kastelen zijn nu ook gesorteerd op type.
23 februari 2003
De afgelopen periode van bijna alle kastelen en buitenplaatsen (op een 20-tal na) informatie toegevoegd over de huidige toestand en toegankelijkheid. Bij een aantal ook de geschiedenis in het kort toegevoegd. Nieuw toegevoegd zijn Oostwaard en twee huizen met de naam Royestein.
17 januari 2003
De afgelopen 2 weken heb ik informatie toegevoegd over de huidige toestand van de kastelen. Tot nu toe heb ik alle kastelen t/m N gehad; de rest volgt. Bovendien heb ik verdwenen buitenplaats Quakkenburg in Nieuwer Ter Aa toegevoegd.
29 december 2002
In totaal 78 foto's toegevoegd van: Beverweerd, Doorn, Drakenburg, Duurstede, Groeneveld (met dank aan Peter van der Wielen), De Haar, Den Ham, Hardenbroek, Heemstede II, Lunenburg, Montfoort, Nijeveld, Oudaen, Schalkwijk, Sterkenburg, Vleuten, Huis te Voorn, Woerden, Zeist en Zuylen.
2 foto's van De Natewisch heb ik moeten verwijderen i.v.m. copyright.
13 december 2002
Over-Holland en Beerschoten toegevoegd, foto's van Caroline Raat (Houdringe/Zeist/Over-Holland); en foto's togevoegd van Amerongen (Fotodienst Utrecht)
8 december 2002
Nieuw zijn toegevoegd: Ameliastein en Op de Bol, beide in Vianen; bovendien informatie over Batestein, alles met dank aan de Gemeente Vianen.
6 december 2002
Informatie toegevoegd over Bolenstein, ten Bosch, Ter Meer en Vechtoever en nieuw toegevoegd: Cromwijck, Elsenburg, Otterspoor, Peerlenburg en Vechtenstein. Alles met dank aan de Historische Kring van Maarssen.
16 november 2002
Informatie toegevoegd over Huis Ter Meer te Maarssen. Tevens informatie toegevoegd over Doornburgh, met dank aan de Historische Kring van Maarssen.
11 november 2002
De volgende buitenplaatsen met afbeeldingen zijn nieuw: De Boomgaard en Raadhoven in Maarssen, met dank aan de Historische Kring van Maarssen.
8 november 2002
De volgende kastelen zijn nieuw: Bavoort, De Beest, Bleyendaal, Blokhoven, Coelhorst, Emiclaer, De Geer, Hamelenburg, Heiligenberg, Hindeloopen en Loenen. Daarnaast is ook Gansenhoef nieuw, met dank aan de Historische Kring van Maarssen.
2 november 2002
De buitenplaats Endelhoven veranderd in de twee buitenplaatsen Endelhoef en Cruydenborgh.
21 oktober 2002
Nieuw: Essenstein, Nijenstein, Rijerstein en Hagestein II, alle 4 in de gemeente Vianen. Afbeeldingen toegevoegd van Eyckenstein en Drakestein, met dank aan Caroline Raat.
17 oktober 2002
Afbeeldingen toegevoegd van Goudestein en Endelhoven, met dank aan de Historische Kring van Maarssen. Nieuw: Hagestein en Everstein bij Vianen.
28 september 2002
Foto's toegevoegd van de volgende kastelen: Batestein in Vianen, Drakestein, Hardenbroek, Heemstede II, Hindersteyn, Hooge Vuursche, IJsselstein, Jaarsveld, Kersbergen, Klein-Geerestein, Leeuwenburg, Nieuw-Linschoten, Lockhorst, Lunenburg, Oudaen in Breukelen, Oud-Amelisweerd, Remmerstein, Rhijnauwen, Rijsenburg, Schevichoven, Schonauwen, Vredenburg, Vuylcoop, Wickenburg en Zuilenstein. Met dank aan Peter van der Wielen.
23 september 2002
Oude afbeeldingen toegevoegd van: Huis ten Bosch, ter Meer, ter Mey, te Nesse, Sandenburg, Schalkwijk, Schonauwen, Soestdijk, Sparrendaal, Sterkenburg, Stormerdijk, Stoutenburg, Vleuten, Huis te Vliet te Lopikerkapel, Huis te Voorn, Vredenburg, Vredenhoff, Vronestein, Vuylcoop, Vreeland, Walenburg, Wayenstein, Weerdesteyn, Oud-Wulven, Wulverhorst, Wijnestein, Zeist, Zuilenburg, Zuilenstein en Zuylen.
21 september 2002
Nieuw: Een aantal kastelen toegevoegd aan deze site, met van elk kasteel één of twee oude afbeeldingen (informatie over deze kastelen volgt spoedig): Bruinenburg, Emmickhuizen, Den Eyck, Everstein, Grimmestein, Heimerstein, Hof ter Weyde, Linschoten, Rodestein, Rypikkerwaard, Schevichoven, Snellenburch, Vredestein en De Wiers.
20 september 2002
Oude afbeeldingen toegevoegd van de kastelen Lunenburg, Maarsbergen, Moersbergen, Montfoort, Natewisch, Nijenrode, Nijeveld, Oudaen (Breukelen), Oud-Broekhuizen, Oudegein, Plettenburg, Renswoude, Rhijnauwen, Rhijnestein, Rijnenburg, Rijnestein, Rijnhuizen, Rijsenburg en Ruwiel.
16 september 2002
Oude afbeeldingen toegevoegd van Broekhuizen, De Haar, Den Engh, Doorn, Drakenburg, Drakestein, Duurstede, Geerestein, Groenestein, Gunterstein, Hardenbroek, Harmelen, Heemstede I en II, Heiligenberg, IJsselstein, Leeuwenburg en Loenersloot.
11 september 2002
Alle pagina's aangepast: vanaf nu wordt er bij het aanklikken van een foto's éénmalig een nieuw window geopend. Daarna wordt elke volgende foto in datzelfde window getoond.
Oude tekeningen toegevoegd van Nieuw- en Oud-Amelisweerd, Bikkenburg, Beverweerd, Batestein in Harmelen en Bolenstein
14 augustus 2002
Afbeeldingen toegevoegd van Groenevecht, Amerongen, Snaafburg, Vredenburg, Oud-Wulven en Heemstede II. Alle afbeeldingen aangepast naar maximale formaat van 640x500.
2 augustus 2002
Nieuw zijn: Groenevecht, Oud-Wulven en Blasenburg.
Foto's toegevoegd van Wulven en Wijnestein. Informatie toegevoegd over Nieuw- en Oud-Amelisweerd, Goudestein, De Haar, Den Ham, Kronenburg, Rhijnauwen, Snaafburg, Vredenburg, Vuylcoop, Oud-Wulven en Zuylen.
Oude afbeeldingen toegevoegd van Amerongen, Abcoude en Den Ham.
15 juli 2002
Oude afbeeldingen toegevoegd van de kastelen Vronestein, Wayenstein, Wijnestein, Wulven en Wulvenhorst. Informatie toegevoegd over de kastelen Amerongen, Endelhoven, Kersbergen, Heemstede I en II, Gunterstein en Renswoude.
8 juli 2002
Oude afbeeldingen toegevoegd van de kastelen Batestein (Harmelen), ter Mey, te Nesse, Plettenburg, Rijnenburg, Rijnestein, Snaafburg, Huis te Vliet (Lopik) en te Vliet (Oudewater).
29 juni 2002
Afbeeldingen en (summiere) informatie over Broekbergen, 't Spijk en Stuivenes toegevoegd; met dank aan Peter van der Wielen en de Gemeente Driebergen.
Foto's toegevoegd (91 in totaal) van de volgende kastelen: Nieuw- en Oud-Amelisweerd, Amerongen, Huis ten Bosch, Broekhuizen, Dennenburg, Doorn, Duurstede, Groenestein, Groeneveld, De Haar, Hardenbroek, Kerckebosch, Leeuwenburg, Prattenburg, Renswoude, Rhijnauwen, Rhijnestein, Rijnhuizen, Rijsenburg, Sandenburg, Soestdijk, Sparrendaal, Sterkenburg, Stormerdijk, Stoutenburg, te Vliet, Huis te Vliet, Huis te Voorn, Weerdestein, Slot Zeist en Zuylen; met dank aan Peter van der Wielen, Albert Speelman, Imelda Feraille, Mieke van Nellen en de Gemeente Driebergen.
22 juni 2002
Afbeeldingen en (summiere) informatie over Dennenburg, Heiligenberg, Molenstein, Oostbroek, Stadskasteel Oudaen, Remmerstein en Den Treek toegevoegd; met dank aan Peter van der Wielen en Albert Speelman.
Heel veel foto's toegevoegd van een groot aantal kastelen, namelijk Nieuw- en Oud-Amelisweerd, Amerongen, Beverweerd, Blikkenburg, Bolenstein, Broekhuizen, Cammingha, Doorn, Duurstede, Geerestein, Groenestein, Groeneveld, Groenewoude, Gunterstein, De Haar, Den Ham, Hardenbroek, harmelen, Heemstede II, Lunenburg, Maarsbergen, Moersbergen, Montfoort, Natewisch, Nijenrode, Oudaen, Oudegein, Prattenburg, Renswoude en Zuileveld. Met dank aan Peter van der Wielen.
Oude afbeeldingen toegevoegd van Heemstede I, Ter Horst, Kersbergen, Kronenburg, Levendaal, Lichtenberg, Lievendaal en Ter Meer.
Oude afbeelding toegevoegd van Vuylcoop en Mijdrecht, met dank aan G. van Diest.
Oude afbeelding toegevoegd van Vredenburg, met dank aan Rein Bouw
18 juni 2002
Afbeeldingen toegevoegd van Bottestein, Dompselaer, Drakenburg, Den Engh en Groenewoude.
16 juni 2002
Alle foto's verkleind. Afbeelding toegevoegd van Ter Aa, Aastein en Bergestein.
20 mei 2002
Foto's toegevoegd van de kastelen Heemstede II, Marckenburg, Nijeveld, Schalkwijk, Vuylkoop en Wickenburgh en informatie en foto's over Batestein in Vianen.
15 april 2002
Ik kom er achter dat Nederhorst den Berg en 's Graveland tot de provincie Noord-Holland behoren. Sinds 1 januari 2002 hoort daar ook de gemeente Loosdrecht bij. Hiermee verdwijnen 6 kastelen en/of landhuizen uit de lijst. Erbij komt Batestein in Vianen, omdat Vianen sinds 1 januari 2002 bij de provincie Utrecht hoort!