Dennenhorst

Ligging Deze buitenplaats stond op de hoek van de Akkerweg en de Hoofdstraat in Driebergen.
Andere benaming De Kaap
Ontstaan Het huis werd in 1854 gebouwd.
Geschiedenis Na de bouw van deze buitenplaats in 1854 kwam het in bezit van baron Van Lynden van Sandenburg. Hij heeft het huis nooit zelf bewoond, maar altijd verhuurd; o.a. aan een lid van de Amsterdamse bankiersfamilie Van Eeghen. Na het overlijden van baron Van Lynden van Sandenburg komt het huis bezit van zijn zoon Robert Melvil baron van Lynden (ooit minister van Buitenlandse Zaken). Ook hij hefet het huis nooit zelf bewoond, maar altijd verhuurd. De laatste bewoner was een familie Dijckmeester. Nadat zij het huis in 1907 verlieten werd het afgebroken.
Het huis was voorzien van een koepelkamer, die als een torenachtige uitbouw vanaf de begane grond uit de voorgevel naar voren sprong. Het leek wel op een soort uitkijkpost, een zogenaamde kaap. Het huis werd vanwege de uitbouw in de volksmond De Kaap genoemd.

De koetsierswoning, gelegen aan de Akkerschesteeg, heeft nog lang bestaan. Het werd bewoond door de koetsiersvrouw Mina van den Brink. Voor de bouw van de verzorgingsflat Beukenhorst werd het koetsiershuis alsnog afgebroken.
Bewoners 1854 - baron Van Lynden van Sandenburg
- 1907 Robert Melvil baron van Lynden
Huidige doeleinden Op het terrein staat nu de verzorgingsflat Beukenhorst
Opengesteld Deze flat is niet toegankelijk.
Foto's
Bronnen Tekst: Heg en Steg